Μελίνας Μερκούρη 35, Θέρισσος,

Ηράκλειο Κρήτης 71305

2810 262141

frontistirio.domi@gmail.com

Συνεργασία με ψυχολόγο

20

Το φροντιστήριό μας , ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης παιδαγωγικής διαδικασίας,  συνεργάζεται με ειδικό ψυχολόγο παιδιών και εφήβων, την  κ. Ελένη Καρτσωνάκη. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας παρέχουμε στους μαθητές μας  πρόγραμμα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο περιλαμβάνει:

α) ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη

β) ενημέρωση για τις προοπτικές της επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Πραγματοποιούνται ομαδικές συναντήσεις ανά τάξη στη διάρκεια της χρονιάς, συνήθως πριν από κρίσιμες περιόδους (διαγωνίσματα, εξετάσεις, κτλ), με θέματα που αφορούν τους μαθητές .

Επίσης διοργανώνονται κλειστές ομάδες συμβουλευτικής γονέων και ανοικτές ομιλίες με θέματα που απασχολούν τους σημερινούς έφηβους αλλά και τους γονείς τους.

Η Ελένη Καρτσωνάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτη του Τμήματος  Ψυχολογίας  του  Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές και ειδικεύθηκε στην Ψυχολογία  Παιδιών και Εφήβων στα Πανεπιστήμια Paris-X και François Rabelais της Γαλλίας. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος στο Ηράκλειο και παράλληλα εκπαιδεύεται ως ψυχοθεραπεύτρια στη Μη-Κατευθυντικής Παρεμβαίνουσα Θεραπεία με το Γάλλο ψυχοθεραπευτή, παιδαγωγό και ιδρυτή της μεθόδου Michel Lobrot.

               Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου, κοντά σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, χρόνιες ασθένειες και  αναπτυξιακές  διαταραχές. Ακόμα, έχει  δουλέψει  εθελοντικά  στο Κρατικό   Θεραπευτήριο   Λέρου   με  χρόνιους   αλλά   και  με  βραχείας νοσηλείας ασθενείς, έχει παρέμβει  με ειδικό πρόγραμμα πρόληψης κατά της βίας στο Παπάφειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης σε παραμελημένα παιδιά και εφήβους.

               Έχει εργαστεί ως σχολική ψυχολόγος  σε  σχολεία της Γαλλίας, όπου απέκτησε εμπειρία στη διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, αλλά και στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων.  Επίσης  παρενέβη με ειδικούς παιδαγωγούς σε Τμήμα Ένταξης γαλλικού σχολείου, ενισχύοντας τον προφορικό λόγο με ειδικές τεχνικές και μεθόδους σε βαρήκοα και κωφά παιδιά. Διατέλεσε  επίσης, με   την   ιδιότητα   της   Ψυχολόγου,   μέλος  επιστημονικής   ομάδας για  την  παρέμβαση  και υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες, στο  Κέντρο  Ατόμων  με  Ειδικές  Ανάγκες  της  πόλης  Tours της Γαλλίας.

                Έχει σημαντική εμπειρία στη Συμβουλευτική γονέων και εφήβων, αλλά  και  στην αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς και άγχους. Χορηγεί πιστοποιημένα και  σταθμισμένα στα ελληνικά τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού σε νέους. Είναι  μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Ο.Φ.Η., όπου διοργανώνει Σχολές Γονέων με θέματα που αφορούν τα παιδιά. Έχει διδάξει παιδαγωγικά στο Ι.Ε.Κ Ηρακλείου. Έχει εργαστεί ως Συμβουλευτικός Ψυχολόγος σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου κάνοντας ατομικές συνεδρίες αλλά και οργανώνοντας Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης εφήβων. Συντονίζει Σχολές Γονέων σε σχολεία αλλά και στο γραφείο της και συγκεκριμένα την «Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα» του Thomas Gordon. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Φροντιστήριο Μέσης εκπαίδευσης ΔΟΜΗ, όπου οργανώνονται ομάδες γονέων και ομάδες εφήβων. Παρακολουθεί  τακτικά  σεμινάρια  στην  Ελλάδα  και  τη  Γαλλία και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Μοιράσου το!
Pin It